Lady och Sune
Lady och Sune

Ladys "lillebror" och bästis är mittelspitzen Sune.

Sune föddes den 7 augusti 2008 på kennel Williwaw i Bodbyn utanför Umeå i Västerbotten. Han är en av två hanar i en kull på fyra orange sobla valpar. Hans tilltänkta karriär var som avelshane på kennel Ante Poire i Svenshögen utanför Uddevalla i Bohuslän men planerna grusades, eftersom han blev kryptorchid. Istället hamnade han hos oss i juli 2009.

Sunes registreringsnummer hos Kennelklubben är S57096/2008 och hans registrerade namn äWilliwaw Sundance Kid.

Sune är en aktiv herre, som har provat på spår, agility och rallylydnad. Helst ska det hända saker och ting annars är livet trist! Då kan man exempelvis dra storasyster i svansen för att få igång henne.

Sune utställdes ut den 2 juni 2012 hos Orust Hundägarförening (OHF), som är en fristående hundklubb utanför SKK-sfären. OHF anordnar en "3 i 1"-utställning den första lördagen i juni varje år. Man korar BIS-vinnare bland (1) registrerade rashundar, (2) oregistrerade rashundar inklusive kryptorchida, och (3) blandrashundar. Sune placerade sig bland en av de tio hundarna, som gick till BIS-final i klassen oregistrerade rashundar inklusive kryptorchida. Tyvärr placerade han sig inte i själva BIS-finalen.